Boka semesterattraktionen i förväg för plats

På grund av bestämmelserna med Corona så tvingas många nöjesparker och Temaparker hålla stängt i Sverige denna sommar. En av de som tvingas stänga är Astrid Lindgrens värld, trots förebyggande åtgärder att hindra smittspridningen. Men vart man vi egentligen firas semester i Sverige på grund av Corona, är någonting öppet? Vi kommer under veckan att skriva om alla svenska semsterattraktioner så du vet vart du kan semestra och inte. Detta gäller enbart för dig som är fullt frisk och inte längre sitter i Coronakarantän.

Utan förköpt biljett blir det inget insläpp i år

Fler och fler semesterattraktionen får nu besked på hur det blir i sommar. Och de som har tillstånd att hålla öppet har det på grund av att de infört åtgärder för att begränsa smittspridningen av Corona. Detta innebär bland annat att många semestermål kräver att du bokat biljett online i förväg. Ni som kommer utan biljett kommer alltså inte att släppas in.

Och på grund av den stora begränsningen (max 50 pers vid offentliga och allmänna tillställningar) så kan det bli svårt att köpa biljett med mobilen när du redan står utanför parken. Om inte biljetterna tar slut väldigt snabbt, så lär du om inte annat få stå där i många veckor och vänta på att bli insläppt.

Leksand sommarland – Öppnar 4 juli men kräver bokning

Bland annat Leksand sommarland meddelar att de inte kommer att ha någon entrekassa i år och att den som inte har bokat ”plats” i leklandet i förväg inte kommer in. Reservation av plats gäller även den som redan har säsongskort. Så för att kunna besöka Leksand Lekland i år måste man boka dag och tid och köpa biljett i förväg.

Detta görs för att Sommarlandet ska kunna begränsa och hålla koll på besökarna. Och istället för att gnälla på de hårda åtstramningarna, nut istället av att få chansen till att göra någonting överhuvudtaget, istället för att sitta hemma i sommar. Men glöm inte avstånden inne i sommarlandet!

Leksand sommarlands ansvarsfulla öpppning

En ansvarsfull och omsorgsfull öppning av Leksand Sommarland innebär att vi säkerställer att vi följer Folkhälsomyndighetens senaste rekommendationer och genomför ett antal åtgärder för att minimera risken för smittspridning. Folkhälsomyndighetens riktlinjer om att hålla avstånd kommer bland annat att säkerställas genom att begränsa antalet gäster i parken, avståndsmarkeringar på marken och endast onlineköp av våra entrébiljetter. Se aktuell information om Covid-19 och våra riskreducerande åtgärder. Leksand sommarland

Biljetterna till Leksand sommarland släpps varje söndag och det gäller att hänga på musen för att kunna säkra din biljett. ALLA oavsett längd och ålder måste förboka plats. även de kostnadsfria och säsongskort (även den som är under 1 m lång.)

Begränsningar Sommarlandet i Leksand 2020

  • Begränsat antal gäster
  • Pooler öppna
  • Vattenrutschbanor stängda
  • Zipline stängt
  • Karuseller och motoraktiviter stängda
  • Kontantfritt